Privatumo politika

  • UAB „Prima NOTA“ ir interneto svetainės www.notabaldai.lt privatumo politika
    1. Bendrosios nuostatos

    1.1. Ši Privatumo politika reglamentuoja UAB „Prima NOTA“ (toliau – Bendrovė) interneto svetainės/elektroninės parduotuvės www.notabaldai.lt ir Bendrovės kliento (toliau – Jūs, Jūsų) pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus bei tvarką tiek, kiek to nereglamentuoja Bendrovės Asmens duomenų tvarkymo taisyklės.
    1.2. Jūsų asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą nustato ši Privatumo politika, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymas, Bendrovės Asmens duomenų tvarkymo taisyklės ir kiti teisės aktai.
    1.3. Naudodamiesi interneto svetaine/elektronine parduotuve sutinkate, kad Bendrovė Jūsų asmens duomenis valdys ir tvarkys šioje privatumo politikoje ir Asmens duomenų tvarkymo taisyklėse nustatytomis priemonėmis ir tvarka.

    2. Slapukai

    2.1. Internetinė svetainė www.notabaldai.lt naudoja slapukus ir technologijas, leidžiančias pritaikyti Bendrovės interneto svetainės/elektroninės parduotuvės turinį Jūsų poreikiams ir patogumui.
    2.2. Slapukas yra nedidelis informacijos kiekis, kuris yra įkeliamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį, kai lankotės mūsų interneto svetainėje/elektroninėje parduotuvėje. Mes naudojame keletą skirtingų slapukų, įskaitant būtinus, funkcinius, našumo ir tikslinius slapukus.
    2.2.1. Kai kurie slapukai yra būtini norint naršyti mūsų interneto svetainę/elektroninę parduotuvę ir naudoti jos funkcijas. Šių slapukų naudojimas yra būtinas, kad interneto svetainė/elektroninė parduotuvė veiktų. Šie slapukai nėra naudojami, siekiant surinkti Jūsų asmeninę informaciją. Pavyzdžiui, mes naudojame vartotojo įvesties slapukus prisijungimo metu, kad galėtume stebėti naudotojo įvestį pildant registracijos formas, kurios apima keletą puslapių.
    2.2.2. Mes taip pat naudojame funkcinius slapukus, kad prisimintume Jūsų pasirinkimus ar pateiktą informaciją, pvz., vartotojo vardą, kalbą ar regioną, kuriame esate. Tai leidžia pritaikyti mūsų interneto svetainę/elektroninę parduotuvę konkrečiai pagal Jūsų pageidavimus. Pavyzdžiui, autentiškumo slapukai yra funkciniai slapukai, kurie naudojami sesijos trukmei (arba nuolat, jei sutinkate su funkcija „prisiminti mane“), kad vartotojai galėtų identifikuoti save vėlesniuose apsilankymuose arba pasiekti leidžiamą turinį visuose puslapiuose. Funkciniai slapukai, kuriuos mes naudojame, yra šie:
    2.2.2.1. į vartotojo saugumą orientuoti slapukai, skirti aptikti piktnaudžiavimus autentifikavimu per ribotą trukmę, pvz., nepavykę bandymai pakartotinai prisijungti. Šie slapukai užtikrina paslaugos saugumą.
    2.2.2.2. multimedijos grotuvo sesijos slapukai („blykstės“ slapukai) naudojami sesijos trukmei, norint saugoti techninius duomenis, reikalingus vaizdo arba garso turiniui atkurti (pvz., vaizdo kokybė, tinklo ryšio greitis ir buferio parametrai).
    2.2.2.3. įkrovimo balansavimo sesijos slapukai naudojami sesijos trukmei, norint nustatyti tą patį serverį tam, kad įkrovimo balansavimo priemonė tinkamai nukreiptų vartotojų užklausas.
    2.2.2.4. vartotojo sąsajos pritaikymo nuolatiniai slapukai naudojami norint išsaugoti vartotojo pageidavimus, susijusius su paslauga, visuose svetainės puslapiuose.
    2.2.3. Siekdami tobulinti mūsų interneto svetainę/elektroninę parduotuvę, mes naudojame našumo slapukus, rinkdami informaciją apie tai, kaip naudojate mūsų interneto svetainę/elektroninę parduotuvę ir kaip dažnai. Šie slapukai surenka informaciją tik statistiniais tikslais ir nerenka jokios informacijos, kuri asmeniškai Jus identifikuoja. Mes naudojamės šiais našumo slapukais:
    2.2.3.1. lankomos svetainės analizės slapukai. Mes naudojame šiuos slapukus, norėdami įvertinti unikalių lankytojų skaičių, patobulinti mūsų svetainę ir aptikti labiausiai ieškomus žodžius paieškos sistemose. Šie slapukai nenaudojami, norint nukreipti Jus į internetinę rinkodarą. Mes naudojame šiuos slapukus, kad sužinotumėme, kaip veikia mūsų svetainė, ir atliktume atitinkamus patobulinimus, siekdami pagerinti naršymo patirtį.
    2.2.3.2. Mes taip pat naudojame „Google Analytics“ ir kitus trečiųjų šalių analitikus, kad galėtume nustatyti, kaip mūsų interneto svetainės/elektroninės parduotuvės turinys įtakoja vartotojus. Šie slapukai „prisimena“ tai, ką vartotojai padarė ankstesniuose puslapiuose ir kaip jie elgėsi interneto svetainėje/elektroninėje parduotuvėje. Norėdami gauti daugiau informacijos apie „Google Analytics“, apsilankykite „Google“ informacijos puslapyje.
    2.2.4. Tiksliniai slapukai naudojami mūsų interneto svetainėje/elektroninėje parduotuvėje, kad pritaikytume rinkodarą Jums ir Jūsų interesams, o ateityje suteiktume daugiau asmeniškai Jums pritaikytų pasiūlymų. Šie slapukai prisimena, kad lankėtės mūsų interneto svetainėje/elektroninėje parduotuvėje, ir mes galime dalytis šia informacija su trečiosiomis asmenimis, pvz., su marketingo specialistais. Nors šie slapukai gali stebėti Jūsų apsilankymus mūsų interneto svetainėje/elktroninėje parduotuvėje ir kitose svetainėse, paprastai jie negali asmeniškai Jus identifikuoti. Mes nenaudojame trečiųjų asmenų reklaminių slapukų.
    2.2.5. Socialinių įskiepių stebėjimo slapukai. Mes įtraukiame šiuos slapukus į mūsų platformą, kad galėtume teikti prekes/paslaugas, kurių Jūs tikrai pageidaujate.
    2.3. Laikotarpis, per kurį slapukas lieka Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, priklauso nuo to, ar jis yra „nuolatinis“ ar „sesijos“ slapukas. Seanso slapukai galioja tol, kol nustosite naršyti, o nuolatiniai slapukai galios, kol jų galiojimas baigsis arba bus ištrinti. Dauguma naudojamų slapukų yra patvarūs ir pasibaigia nuo 90 dienų iki dvejų metų nuo tos dienos, kai jie buvo atsiųsti į Jūsų įrenginį.
    2.4. Socialiniai mygtukai skirti trečiųjų asmenų socialinės žiniasklaidos (pvz., Facebook, Instagram ir pan.) svetainėms ir yra naudojami, kad mūsų vartotojai galėtų bendrinti arba pažymėti tinklalapius. Mes negalime užkirsti kelio šioms svetainėms rinkti informaciją apie Jus. Norėdami suprasti, kaip trečiųjų asmenų socialinės žiniasklaidos svetainės naudoja informaciją apie savo veiklą mūsų svetainėje ir internete, perskaitykite atitinkamas jų naudojimo sąlygas ir privatumo politiką.
    2.5. Jūs galite kontroliuoti ir valdyti slapukus įvairiais būdais. Atkreipiame dėmesį, kad slapukų pašalinimas ar blokavimas gali neigiamai paveikti Jūsų, kaip mūsų interneto svetainės/elektroninės parduotuvės naudotojo, patirtį, o kai kurios mūsų interneto svetainės/elektroninės parduotuvės dalys gali būti visiškai neprieinamos. Reklamos internete atsisakymas nereiškia, kad vartotojas apskritai daugiau nebematys internetinių reklamų ar kad vartotojo duomenys nebus naudojami reklamos ar rinkodaros tyrimams vykdyti. Toks atsisakymas reiškia, kad tinklai, kurių paslaugų buvo atsisakyta, daugiau neberodys pagal vartotojo naršyklės nustatymus ir naršymo ypatumus pritaikytų reklamų.
    2.6. Dauguma naršyklių automatiškai priima slapukus, tačiau Jūs galite pasirinkti, ar priimti slapukus, naudodami naršyklės valdiklius, kurie paparstai yra naršyklės meniu dalyse „Įrankiai“ arba „Parinktys“. Daugiau informacijos, kaip pakeisti naršyklės nustatymus arba kaip blokuoti, tvarkyti ar filtruoti slapukus, galite rasti savo naršyklės pagalbos faile arba per tokias svetaines kaip: http://www.allaboutcookies.org/.
    2.7. Interneto svetainės/elektroninės parduotuvės naudotojas (asmuo, neprisiregistravęs elektroninėje parduotuvėje) ir/ar vartotojas (asmuo, sukuręs asmeninę paskyrą elektroninėje parduotuvėje) išreiškia savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti Bendrovei įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ žemiau nurodytu būdu:„Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.“

    3. Tinklalapio rodikliai

    3.1. Bendrovė naudoja tinklalapio rodiklius. Tinklalapio rodiklis yra nedidelis vieno pikselio grafinis paveikslėlis, kuris į kompiuterį patenka kaip tinklalapio dalis arba kaip HTML elektroninis pranešimas. Tiesiogiai arba per kitus paslaugų teikėjus šie paveikslėliai naudojami kaip internetinė reklama arba siekiant sužinoti, ar vartotojas, kuriam rodoma reklama, atlieka užsakymą, analizuoti vartotojų judėjimą ir optimizuoti siūlomas paslaugas.